Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιεί την επόμενη εκδήλωσή της την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου εντός του Apple Park. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. PT και θα έχει κοινό, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο της εταιρείας και στο YouTube.

Apple iPhone 14 event 2022

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί, βεβαίως, η σειρά iPhone 14. Το καινούργιο για φέτος είναι ένα iPhone 14 Plus/Max μεγάλου μεγέθους με ουσιαστικά τις ίδιες διαστάσεις με το iPhone 14 Pro Max αλλά με το σετ χαρακτηριστικών του iPhone 14. Το μοντέλο αυτό έρχεται για να αντικαταστήσει το iPhone mini, που φήμες το ήθελαν να κάνει την έκπληξη και να εμφανίζεται και φέτος, αλλά πιθανότατα αυτές είναι ανυπόστατες.

Tα νέα iPhone περιμένουμε να έρθουν με ανανεωμένη οθόνη, όπου η εγκοπή με σχήμα χαπιού αντικαθιστά την τρέχουσα. Αν και η εγκοπή έγινε πιο μικρή πέρυσι συνεχίζει να είναι αρκετά μεγάλη, πιθανώς μεγαλύτερη από κάθε άλλο τηλέφωνο. Ο νέος σχεδιασμός μειώνει την οπτική μάζα, ενώ διατηρεί όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για τη λειτουργία του Face ID.

Apple iPhone 14

Άλλη καινούργια λειτουργία θα είναι η always-on οθόνη, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη μόνο στα μοντέλα Pro. Αποκλειστικός στα μοντέλα Pro θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο επεξεργαστής A16 επόμενης γενιάς, με τα βασικά μοντέλα να διατηρούν τον A14. Η κάμερα στα μοντέλα Pro αναμένεται επίσης να αναβαθμιστεί στα 48 megapixel, ενώ όλα τα μοντέλα θα αποκτήσουν μια νέα μπροστινή κάμερα αυτόματης εστίασης.

Μαζί με τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσει η επόμενη γενιά Apple Watch Series 8. Αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε μια τυπική και μια έκδοση Pro, με την τελευταία να έχει μεγαλύτερη οθόνη, στιβαρό σώμα από τιτάνιο και ανθεκτικό glass. Το μοντέλο Pro φημολογείται επίσης ότι διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος.