Σύμφωνα με διαρροές στο Twitter, η Apple ετοιμάζεται να εφοδιάσει τα iPhone 14 Pro και Pro Max με ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό.

iphone 14 pro

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo προέβλεψε ότι η Apple θα παρουσιάσει έναν φορτιστή GaN στα 30W φέτος – στην προσπάθειά της να πλησιάσει ελάχιστα τον ανταγωνισμό του Android που βρίσκεται στα 210W. Τώρα μια ανώνυμη μάρκα στέλνει νέους φορτιστές 30W σε μέσα ενημέρωσης για δοκιμή με την επερχόμενη σειρά iPhone 14 Pro.

iphone 14 pro

Ένας άλλος χρήστης διέρρευσε ότι τα 14 Pro και 14 Pro Max θα φορτίζονται μόνο στα 30W όταν βρίσκονται κοντά στο 0% και πριν πέσει στα 27-25W (έτσι λειτουργεί μια τυπική καμπύλη φόρτισης). Τα τρέχοντα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max φορτίζονται στα 23W και 27W , αντίστοιχα, έτσι την διαφορά στην ισχύ δεν την λες και χαώδη.

Η Apple διαθέτει ήδη αρκετούς φορτιστές GaN (gallium nitride), συμπεριλαμβανομένου του power brick 140W για τα νέα MacBook Pro 16” και τους διπλούς φορτιστές 35W που κυκλοφόρησαν μαζί με το νέο M2 MacBook Air. Ωστόσο, αυτά χρησιμοποιούν καλώδια USB C-to-C, ενώ η γενιά του iPhone 14 θα παραμείνει στην υποδοχή Lightning. Πρόκειται όμως για την τελευταία γενιά που θα κάνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον Kuo, λόγω των νέων κανονισμών της ΕΕ).