Το Galaxy A53 είναι το καλύτερο νέο smartphone μεσαίας κατηγορίας της Samsung και το Galaxy A33 είναι μια ακόμη πιο προσιτή πρόταση. Και τα δύο smartphone είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων στην καθημερινή ζωή. Το Galaxy A53 έχει μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης στις 6,5 ίντσες με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Το Galaxy A33 έχει μικρότερο μέγεθος οθόνης στις 6,4 ίντσες και χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης 90 Hz.

Samsung Galaxy A53 vs Galaxy A33

Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο έχουν οθόνη Super AMOLED και όντως με φωτεινότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη μπορεί να φτάσει τα 800 nits, ενώ η ονομαστική της ανάλυση είναι 2400 x 1080 pixels και η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι η ανάλυση δύο καμερών. Στο Galaxy Το A53, η κύρια συσκευή χρησιμοποιεί τον αποδεδειγμένο αισθητήρα 64MP που κατασκευάζει η ίδια η Samsung, ενώ το Galaxy A33 έχει διαφορετική κάμερα 48MP.

Ωστόσο, και οι δύο έχουν OIS, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να μην θεωρείται δεδομένο σε αυτήν την κατηγορία, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του Galaxy A33. Το Galaxy A53 ξεχωρίζει από τον κανόνα με ανάλυση 12mp. Παρόλα αυτά, τα δύο smartphone τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή Exynos 1280 της Samsung με την ίδια ακριβώς απόδοση.

Το Galaxy A33 ξεπερνά την κατηγορία τιμής του, ειδικά όσον αφορά τις επιδόσεις. Η βασική έκδοση και των δύο έχει 128 GB αποθηκευτικού χώρου και 6 GB μνήμης RAM. Τέλος, η μπαταρία είναι πρακτικά ίδια, με χωρητικότητα 5.000 mAh, η οποία παραμένει πιο εντυπωσιακή στο Galaxy A33 λόγω του συνολικά μικρότερου μεγέθους της συσκευής.