Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με όμορφες παραλίες, γοητευτικούς κολπίσκους, πολυτελή θέρετρα και κρυστάλλινα νερά. Το λατρεύουν οι Έλληνες, αλλά και οι Ιταλοί, που από καιρό είναι ο «γειτονικός» λαός. Η Κεφαλονιά είναι μια αληθινή πριγκίπισσα, που συνδυάζει τη φυσική της ομορφιά με την πλούσια ιστορία της.Η μεγάλη έκταση του πάρκου προσφέρει στους επισκέπτες ποικίλες εμπειρίες που είναι γεμάτες αντιθέσεις και αλλαγές. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τόσο το βουνό και τη θάλασσα, όσο και την ησυχία και τη νυχτερινή ζωή, καθώς και τις καταπράσινες περιοχές και τις άγονες βραχώδεις περιοχές. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης είναι γνωστοί για τις γιορτές τους, τις μαγειρικές τους δεξιότητες και τη μεγάλη τους καρδιά.

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά έχει πολλές επιλογές για κάθε γούστο. Απολαύστε τη θέα από τους πανύψηλους βράχους και τη λευκή άμμο του Μύρτου, τη Σκάλα με τις ατελείωτες αμμώδεις παραλίες και την ιδιόμορφη Δύση με την ψιλή κόκκινη άμμο και τα πράσινα διάφανα νερά. Αγαπημένες παραλίες είναι και οι Πετανοί, με ανάμειξη άμμου και πολύ ψιλό βότσαλο, ο Πόρος, που μοιάζει με βουνό που σκύβει στη θάλασσα, αλλά για όσους θέλουν να διασκεδάσουν σε beach bar υπάρχει και ο κοσμοπολίτικος Μακρύς Γιαλός.

Κεφαλονιά

Και για τους foodies η Κεφαλονιά είναι γεμάτη απολαύσεις. Δοκίμασε την λαχταριστή παραδοσιακή κρεατόπιτα και εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά. Συνόδευσέ τα με ντόπιο κρασί και κλείσε το γεύμα με μάντολα και μαντολάτο.

Τα καλύτερα νέα τα κρατάμε για το τέλος. Πλέον, η Κεφαλονιά είναι πιο εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη από ποτέ, αφού διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο.